mesohu-qetu
  Buhariu & Muslimi
 

1. Krenaria dhe lavdia jan rroba te Mia, kushdo qe i pretendon do ta torturoj.''(Muslimi}.

2. Dhe ne Jeten e pertejme do te hidhen ne Xhehenem.
''A t'ju tregoj pre njerezit e Xhehenemit! Qdo njrei i ashper, doreshtrenguar dhe mendjemeadh.''(Muslimi dhe Buhariu}..

3. I Derguari ,s,a,w ka then
,,Ai qe ka
ne zemeren e ti mendjemadhesi sa pesha e nje grimce nuk do te ne Xhennet
Nje njeri pyti pastaj ,
Qka nese ndonjeri pelqen ti vishet bukur !
I Derguari ,s,a,w u pergjigj,,
Me te vertete Allahu eshte i bukur dhe e do te bukuren.
Mendjemadhesia eshte te mohosh te verteten dhe ti perbuzesh njerezit      ..(Muslimi)
Transemtohet nga xhabir ibn Abdullah r,a,
se ai e ka degjuar te Derguarin e Allahut,s,a,w,s ;
tri dite para se te vdes duke thene .
Le te mos e gjeje vdekja asnjeri prej jush ,
e te mos kete per Allahun e Madheruar mendim te mir (shprese},,,,,(Muslimi)

Nga Abdull-llah b. Amr b. el-As r.a.
. transmetohet se i dERGUARI I allahut S.A.V.S .ka then .
ALLAHU do ti fale shehidit qdo gje ,
per veq borxhit . Ne nje transmetim tjeter thuhet.
Mbytja ne rrugen te ALLAHUT shlyen qdo gje perpos borxhit[ Muslimi]
 
  Today, there have been 1 visitors (3 hits) on this page!  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=